Obsah fóra Fórum na i-basket.net
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   StatistikyStatistiky   PřihlášeníPřihlášení 

Co mají Kobe Bryant , Michael Jordan... společné?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum na i-basket.net -> I-Basket Články
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frenky
Sophomore
Sophomore

PříspěvekZaslal: ne leden 31, 2010 11:08 pm    Předmět: Citovat

No sice som hral pocas zapasu len malicko ale mam pocit ze trosku mi to pomohlo...skusim v tom pokracovat nadalej...zapas celkom vysiel aj ked som mal prvu strelu jasny priestrel BigGrin ale dal som 1/3 pricom to bola trojka...dakujem Smile

Ach Riley, Riley buď si to mal premyslené dopredu alebo si mal šťastie BigGrin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coachsk
Kid
Kid

PříspěvekZaslal: ne leden 31, 2010 11:30 pm    Předmět: Citovat

Super Wink Chce to jen trénink a soustavnost. Začleň "mentál" do tréninkových situací a za chvíli nebudeš ani vědět, že trénuješ něco extra. A po určité době to bude automatické. HeadPhones
Frenky
Sophomore
Sophomore

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 1:25 pm    Předmět: Citovat

ako uz pomaly zacina...vzdy ked mi na treningu nieco neide zacnem viest pozitivny dialog...a moja strelba sa trosku zlepsila len tym ze si viac verim Smile stale sa snazim mat koncentraciu

Ach Riley, Riley buď si to mal premyslené dopredu alebo si mal šťastie BigGrin
Dwyane
Hall of Famer
Hall of Famer

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 3:40 pm    Předmět: Citovat

Když už se to tady tak rozjelo, tak se taky zeptám Wink
Nevím přesně jak to popsat, ale můj hlavní problém je v tom, že se často nechám rozhodit svými vlastními spoluhráči,spíše jejich hrou. Samozřejmě taky dělám chyby, ale to co někteří jsou schopni udělat je někdy až neuvěřitelné a právě toto mě štve.
Dám příklad: Dotahuje se v těžkém zápase na soupeře a pak tam přijde někdo z lavečky, udělá 3 ztráty a rázem je to zase o 10b. Nejhorší na tom je, že když se na něho podívám, tak dělá jako kdyby se nic nestalo. Tohle mě vždycky rozhodí a místo toho, abych se stále koncentroval na hru, tak mám stále v hlavě vztek z těch předešlých momentů a i moje hra pak jde dolů.. Doufám, že jsem to popsal dost jasně BigGrin
Díky za odpověd
Kid
Kid

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 6:20 pm    Předmět: Citovat

Nejsem zrovna starter a prave kvuli takovym kdyz prijdu z lavicky tak se 'bojim' hrat abych neco nezkazil...zkus ho povzbudit po prvni ztrate ze se stalo vezmi si na chvilku balon sam.precejen je basket kolektivni hra a na spoluhracich zalezi..
Dwyane
Hall of Famer
Hall of Famer

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 6:37 pm    Předmět: Citovat

Danny napsal:
Nejsem zrovna starter a prave kvuli takovym kdyz prijdu z lavicky tak se 'bojim' hrat abych neco nezkazil...zkus ho povzbudit po prvni ztrate ze se stalo vezmi si na chvilku balon sam.precejen je basket kolektivni hra a na spoluhracich zalezi..

Jo, o to se snažím, ale tak když ti někdo v koncovce zahodí 2x z podkoše a jednou dá balón přímo soupeřovi do protiútoku a rovnou je to šnůra asi 6 nebo 7 : 0 a trenér ho vystřídá a on dělá jako kdyby se nic nestalo, tak to je myslím trochu moc.. Neříkám, že tam každý musí kopat do zdi a říkat, jaký je de**l, ale tak když vidím, že mu to je celkem jedno, tak mě to dost štve...
Kid
Kid

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 7:18 pm    Předmět: Citovat

Problém je v tom, že se soustředíš na věci, které nemáš vůbec pod kontrolou. Na jeho hru, co udělal, jak reagoval, možná , že mu to nevadí, co si mysli...atd. To tě frustruje a emocionálně dostává nad optimální úroveň. Ty si to interpretuješ po svém (negativisticky) a přisuzuješ tomu váhu. Vidíš v tom problém?
Dej si otázku, kolik % času v tréninku a v zápasu „řešíš“ ostatní hráče. Samozřejmě to vede k mnoha negativním a nebo aspoň rozptylujícím stylům myšlení a minimálně se to odrazí v úrovni koncentrace a kompozice. Ty to nezměníš , ale mysl je tam a to je problém. Jedná se samozřejmě o určitý zažitý styl myšlení , který nepřišel ze dne na den .
Takže ,kde začít:
- je dost možné , že v situacích zápasu, nemáš prvky, na které se soustředit.Vytvoř si systém ,na co se koncentrovat.... na hru, na strategii, na pohyb,...atd. To samo o sobě výrazně sníží % rozptylujícího stylu myšlení.
- v situaci, kdy už začínáš „řešit“, a nebo srovnávat spoluhráče (proč, jak,..?), musíš najít určité kontra argumenty, na danou situaci. Pokud je čas (time out,…), může to být např. věta typu interního dialogu , kterou si řeknu : “ Teď neřeš ostatní ho hráče, nemáš nad ním kontrolu.Soustřeď se na to , co hrát a jak hrát“.
- v situaci , pokud se už „ emocionálně vytočíš“ , je nutné podpořit předešlí bod i břišním dýcháním a následným překoncentrováním, které již bylo dost prodiskutováno.

Strategie zní sice lehce , ale protože tě určitě daná situace provází nějakou dobu, musíš tomu dát určitý čas.Jak na tréninku tak i na zápase.

Je to jasný?
Danny
Kid
Kid

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 7:29 pm    Předmět: Citovat

jasne ze kdyz se tvari jakoze nic tak to je divny mel by ukazat ze si uvedomil chybu ze si uvedomil ze poskodil tym to urcite souhlasim.. Happy
Dwyane
Hall of Famer
Hall of Famer

PříspěvekZaslal: út únor 16, 2010 9:50 pm    Předmět: Citovat

Díky coachsk, zkusím to a pak řeknu Wink
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum na i-basket.net -> I-Basket Články Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: