|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frenky Sophomore

![Offline Offline]() Založen: 20.4.2008 Příspěvky: 366 Bydliště: Bardejov Slovakia:-)
|
Zaslal: ne leden 31, 2010 11:08 pm Předmět: |
|
|
No sice som hral pocas zapasu len malicko ale mam pocit ze trosku mi to pomohlo...skusim v tom pokracovat nadalej...zapas celkom vysiel aj ked som mal prvu strelu jasny priestrel ale dal som 1/3 pricom to bola trojka...dakujem .gif) _________________
Ach Riley, Riley buď si to mal premyslené dopredu alebo si mal šťastie .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
coachsk Kid

![Offline Offline]() Založen: 22.1.2010 Příspěvky: 9
|
Zaslal: ne leden 31, 2010 11:30 pm Předmět: |
|
|
Super Chce to jen trénink a soustavnost. Začleň "mentál" do tréninkových situací a za chvíli nebudeš ani vědět, že trénuješ něco extra. A po určité době to bude automatické. .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Frenky Sophomore

![Offline Offline]() Založen: 20.4.2008 Příspěvky: 366 Bydliště: Bardejov Slovakia:-)
|
Zaslal: út únor 16, 2010 1:25 pm Předmět: |
|
|
ako uz pomaly zacina...vzdy ked mi na treningu nieco neide zacnem viest pozitivny dialog...a moja strelba sa trosku zlepsila len tym ze si viac verim stale sa snazim mat koncentraciu _________________
Ach Riley, Riley buď si to mal premyslené dopredu alebo si mal šťastie .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dwyane Hall of Famer

![Offline Offline]() Založen: 17.6.2006 Příspěvky: 3817 Bydliště: Jeseník
|
Zaslal: út únor 16, 2010 3:40 pm Předmět: |
|
|
Když už se to tady tak rozjelo, tak se taky zeptám
Nevím přesně jak to popsat, ale můj hlavní problém je v tom, že se často nechám rozhodit svými vlastními spoluhráči,spíše jejich hrou. Samozřejmě taky dělám chyby, ale to co někteří jsou schopni udělat je někdy až neuvěřitelné a právě toto mě štve.
Dám příklad: Dotahuje se v těžkém zápase na soupeře a pak tam přijde někdo z lavečky, udělá 3 ztráty a rázem je to zase o 10b. Nejhorší na tom je, že když se na něho podívám, tak dělá jako kdyby se nic nestalo. Tohle mě vždycky rozhodí a místo toho, abych se stále koncentroval na hru, tak mám stále v hlavě vztek z těch předešlých momentů a i moje hra pak jde dolů.. Doufám, že jsem to popsal dost jasně
Díky za odpověd _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Danny Kid

![Offline Offline]() Založen: 31.1.2010 Příspěvky: 68
|
Zaslal: út únor 16, 2010 6:20 pm Předmět: |
|
|
| Nejsem zrovna starter a prave kvuli takovym kdyz prijdu z lavicky tak se 'bojim' hrat abych neco nezkazil...zkus ho povzbudit po prvni ztrate ze se stalo vezmi si na chvilku balon sam.precejen je basket kolektivni hra a na spoluhracich zalezi.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dwyane Hall of Famer

|
Zaslal: út únor 16, 2010 6:37 pm Předmět: |
|
|
| Danny napsal: |
| Nejsem zrovna starter a prave kvuli takovym kdyz prijdu z lavicky tak se 'bojim' hrat abych neco nezkazil...zkus ho povzbudit po prvni ztrate ze se stalo vezmi si na chvilku balon sam.precejen je basket kolektivni hra a na spoluhracich zalezi.. |
Jo, o to se snažím, ale tak když ti někdo v koncovce zahodí 2x z podkoše a jednou dá balón přímo soupeřovi do protiútoku a rovnou je to šnůra asi 6 nebo 7 : 0 a trenér ho vystřídá a on dělá jako kdyby se nic nestalo, tak to je myslím trochu moc.. Neříkám, že tam každý musí kopat do zdi a říkat, jaký je de**l, ale tak když vidím, že mu to je celkem jedno, tak mě to dost štve... _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
coachsk Kid

![Offline Offline]() Založen: 22.1.2010 Příspěvky: 9
|
Zaslal: út únor 16, 2010 7:18 pm Předmět: |
|
|
Problém je v tom, že se soustředíš na věci, které nemáš vůbec pod kontrolou. Na jeho hru, co udělal, jak reagoval, možná , že mu to nevadí, co si mysli...atd. To tě frustruje a emocionálně dostává nad optimální úroveň. Ty si to interpretuješ po svém (negativisticky) a přisuzuješ tomu váhu. Vidíš v tom problém?
Dej si otázku, kolik % času v tréninku a v zápasu „řešíš“ ostatní hráče. Samozřejmě to vede k mnoha negativním a nebo aspoň rozptylujícím stylům myšlení a minimálně se to odrazí v úrovni koncentrace a kompozice. Ty to nezměníš , ale mysl je tam a to je problém. Jedná se samozřejmě o určitý zažitý styl myšlení , který nepřišel ze dne na den .
Takže ,kde začít:
- je dost možné , že v situacích zápasu, nemáš prvky, na které se soustředit.Vytvoř si systém ,na co se koncentrovat.... na hru, na strategii, na pohyb,...atd. To samo o sobě výrazně sníží % rozptylujícího stylu myšlení.
- v situaci, kdy už začínáš „řešit“, a nebo srovnávat spoluhráče (proč, jak,..?), musíš najít určité kontra argumenty, na danou situaci. Pokud je čas (time out,…), může to být např. věta typu interního dialogu , kterou si řeknu : “ Teď neřeš ostatní ho hráče, nemáš nad ním kontrolu.Soustřeď se na to , co hrát a jak hrát“.
- v situaci , pokud se už „ emocionálně vytočíš“ , je nutné podpořit předešlí bod i břišním dýcháním a následným překoncentrováním, které již bylo dost prodiskutováno.
Strategie zní sice lehce , ale protože tě určitě daná situace provází nějakou dobu, musíš tomu dát určitý čas.Jak na tréninku tak i na zápase.
Je to jasný? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Danny Kid

![Offline Offline]() Založen: 31.1.2010 Příspěvky: 68
|
Zaslal: út únor 16, 2010 7:29 pm Předmět: |
|
|
jasne ze kdyz se tvari jakoze nic tak to je divny mel by ukazat ze si uvedomil chybu ze si uvedomil ze poskodil tym to urcite souhlasim.. .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dwyane Hall of Famer

|
Zaslal: út únor 16, 2010 9:50 pm Předmět: |
|
|
Díky coachsk, zkusím to a pak řeknu  _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|